2022. évi köszöntő

Gonghe Xinxi! Boldog Új Évet Kívánok!

A 2021. év ugyan nem azt hozta, amit vártunk tőle, de mégis jobban alakult, mint a 2020.-as. Az edzések nagyrészt vissza tudtak állni a normál kerékvágásba. A hazai versenyeinket megszerveztük és a visszajelzések szerint jól le is bonyolítottuk. Vezettünk be újításokat, amik sokaknak elnyerte a tetszését. 

Sajnos a nemzetközi versenyeink mind elmaradtak. 

Remélhetőleg idén az Európa Bajnokság meg lesz tartva és ismét meg tudjuk mérettetni magunkat nemzetközi szinten. 

A Wushu bekerült a Világjátékok programjába. Magyar versenyző ugyan nem kvalifikálta magát, de dolgozunk azon, hogy a következő Világjátékokra már tudjunk versenyzőt küldeni.

A HKF versenyeit idén Mosonmagyaróváron rendezzük, Magyarország egyik legmodernebb multifunkcionális sportcsarnokában. 

Idén az egyik legfontosabb feladatunk, hogy megkezdjük a felkészülést az Ifjúsági Olimpiára. Ennek a célnak az érdekében az edzői bizottság kidolgozott egy programot, amelyet hamarosan el is juttatunk a tagszervezeteinkhez.

Megkezdjük a Sanda és Wushu taolu szintrendszer képzését. Fontosnak tartom, hogy a Magyar Tradicionális Kungfu és Wushu Szakszövetség jó képviselője legyen a sportágának, és segítse a tagjait, hogy sikeresebbek legyenek versenyzőként és magánemberként is az életükben ehhez szeretnénk biztosítani olyan felületet, ahol nyomon tudja követni a szakmai fejlődését.

Az OKJ-s képzések átalakultak és az új rendszer bevezetése sok bonyodalmat okozott, de örömmel tudatom veletek, hogy megtettünk mindent, hogy zökkenőmentes legyen az átállás és a Testnevelési Egyetem felnőttképzési csoportjával szorosan együttműködve a Kungfu benne van az első sportágak között aminek el tudják indítani a képzését.

Sportdiplomáciai szempontból is van örömhír. Nagy örömömre a Nemzeti Versenysport Szövetség tisztújításán bizalmat kaptam, mint elnökségi tag újabb 4 évre, és az év végén beválasztottak az EWUF elnökségébe. Remélem tevékenységemmel erősíteni tudom a sportágunk helyzetét hazai és nemzetközi szinten is.

Idén folytatjuk a HKF központi terem keresését. Régóta dolgozunk egy szakmailag kielégítő, a nemzetközi szabványoknak megfelelő edzőterem kialakításán, hogy a Szövetség tagsága megfelelő körülmények között tudjon készülni a nemzetközi eseményekre.  

Mindenkinek sikeres, eredményekben gazdag új esztendőt kívánok!

Varga István
Elnök
Magyar Tradicionális Kungfu és Wushu Szakszövetség